Novinky

          • Prechádzka Starým Mestom

          • Dňa 22. 6. 2021 absolvovala trieda 7. B prehliadku centrom Starého Mesta. Cieľom prehliadky bolo obhliadnuť si historické pamiatky, poprechádzať sa uličkami Starého Mesta, zastaviť sa pod Michalskou bránou a obdivovať najužší dom sveta, ktorý postavili  koncom 18. storočia v medzere, ktorá vznikla medzi Michalskou vežou  a susedným meštianskym domom po odstránení bratislavských mestských hradieb. Siedmaci mali za úlohu nájsť aj zaujímavé sochy: Schöne Náci, slávna bratislavská postavička, bol v prvej polovici 20. storočia stálou súčasťou bratislavského korza a kaviarní. S napoleonským vojakom a Čumilom tak patrí k najfotografovanejším sochám Bratislavy. Naša prechádzka viedla Hviezdoslavovým námestím k Dómu sv. Martina. Žiaci objavili i zaujímavú sochu rozprávkara Hansa Christiana Andersena

          • Spoločne ďalej

          • Mesto Bratislava spustilo tretí ročník súťaže Deti pre Bratislavu. Naši žiaci majú otvorené srdcia pre dobré projekty a tak sme sa zapojili. Vytvorili sme  návrh projektu v oblasti solidarita a kultúra pre školský rok 2021/2022 pod názvom „Spoločne ďalej“.  Cieľom projektu je vzájomné ovplyvňovanie sa generácií, kde staršia generácia odovzdáva skúsenosť a múdrosť a zároveň mladšia generácia dodáva pozitívnu energiu a radosť. Náš projekt sa zameria na seniorov v Starom Meste.

            Realizáciu sme zahájili s našimi najmladšími, ktorí ukázali, že vedia nielen pekne písať, ale že majú srdiečka na správnom mieste. Prváci zhotovili ozdobné papierové srdiečka pre babičky a dedkov a ako poďakovanie dostali od šikovnej seniorky textilné srdiečka. Symbolicky sme si vymenili srdiečka a spolupráca medzi našou školou a Seniorcentrom v Starom Meste na Podjavorinskej ulici bola odštartovaná. Návšteva nám priniesla obojstrannú radosť. Odchádzali sme s prísľubom, že sa v septembri opäť stretneme a pôjdeme „Spoločne ďalej“.