Novinky

        • Deň Európy 2024
          • Deň Európy 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Európy 2024.

            Každoročne si 9. mája pripomíname vznik Európskej únie. Počas osláv Dňa Európy čaká na návštevníkov Starej tržnice pestrý program. Aj na žiakov 7. B čakali infostánky členských krajín EÚ, Európskej komisie a Európskeho parlamentu, ale aj workshopy, hry, kvízy a súťaže, ktoré s nadšením plnili.

        • Muflón Ancijáš - čitateľský projekt druhákov
          • Muflón Ancijáš - čitateľský projekt druhákov

          • Ancijáš je muflón a nie hocijaký, ale dobrosrdečný Muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláky a rád robí druhým radosť. Zachráni dážďovku Milicu a začnú spolu cestovať.  

            Projektom o knihách z pera Braňa Jobusa sme sa  snažili stimulovať deti k čítaniu ako stratégii celoživotného vzdelávania. Najúčinnejším spôsobom, ako prebudiť pozitívny vzťah ku knihe, bolo predstaviť im literatúru názornými, interaktívnymi formami, aby deti objavili hodnotu knihy nielen ako zdroj informácií, ale aj ako zdroj obohatenia sa po emocionálnej stránke.  

            Druháci si knihy čítali na hodinách, stretli sa osobne sautorom na besede a koncerte, zakúpili si knihy svenovaním, zhotovili si záložky, navštívili operu v SND Muflón Ancijáš a  vytvorili na škole výstavku výtvarných prác a plagátov, aby inšpirovali k čítaniu aj spolužiakov.  

            Krátke video si môžete pozrieť na našich sociálnych sieťach a na tomto odkaze.

        • Návšteva učiteľov a žiakov z Hamburgu
          • Návšteva učiteľov a žiakov z Hamburgu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva učiteľov a žiakov z Hamburgu.

            V týždni (16. 4. – 19. 4. 2024) na našej školu prebiehala návšteva v rámci projektu Erasmus+. Privítali sme žiakov 7. B triedy z nemeckej školy v Hamburgu s jej tromi učiteľmi. Tejto spolupráce a zážitkového učenia sa zúčastnili naši žiaci zo 7. B triedy.

            Projekt sa niesol v duchu zmeny klímy, ochrany životného prostredia a poznania ekosystému v Bratislave.

            V rámci spolupráce sa naši žiaci zdokonalili v nemeckom jazyku, pretože pri plnení úloh boli rozdelení do skupín z oboch škôl. Žiaci sa stihli zoznámiť prvý deň zoznámiť so Starým Mestom a jeho pamätihodnosťami. Naši žiaci predstavili žiakom z Nemecka i naše najfotografovanejšie miesta napr. Čumila. Navštívili i Prírodovedné múzeum.

            17. 4. 2024 mohli žiaci obdivovať Sandberg a jeho okolie, kde plnili prírodovedné úlohy v nemeckom jazyku. Na záver absolvovali prehliadku hradu Devín, ktorý sa všetkým veľmi páčil. Štvrtok pokračoval tiež v duchu pozorovania prírody a náučných chodníkov, plnenia úloh v zmiešaných skupinách cestou na Kamzík v nemeckom jazyku (napr. porovnanie zeminy na Kamzíky a na Sandbergu alebo koľko svetla dopadá na zem na Sandbergu a koľko na Kamzíku a prečo... a pod.).

            Piatok bol venovaný vyhodnoteniu pozorovania prírodných javov na Sandbergu a Kamzíku a zhodnoteniu celého týždňa.

            Po spoločne strávenou týždni so žiakmi hovoriacimi po nemecky si naši žiaci určite zdokonalili svoju nemčinu, nadviazali nové priateľstvá, spoznali inú kultúru.

            Všetci sa tešíme na ďalšie zážitkové učenie, podobné projekty s inými školami, kde si rozšírime nielen svoje jazykové zručnosti v nemeckom jazyku, ale i poznatky z iných vedných odborov.