Novinky

          • DOD 1. júna 2021

          • Milí rodičia, pozývame vás na podujatie Deň detí na Dunaji, ktoré pripravila Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

            Príďte s deťmi osláviť ich deň.

            KEDY: utorok 1. júna 2021, od 14:30 do 18:00 hod.

            KDE: Rázusovo nábrežie a Propeller

            PROGRAM:

            Švandenie s Jajou (14:30 – 18:00) – voľná zábava s obľúbeným Divadlom Jaja.

            Plavba na lodi Prešov (15:00 – 18:00) – plavba na veľkej výletnej lodi. V pláne sú štyri jazdy, každá bude trvať 45 min. Nalodenie na nástupišti č. 1, kapacita lode je 150 osôb. Plavby štartujú o 15:00, 16:00, 17:00 a 18:00 hod.

            SpeedBoats.sk (15:00 – 18:00) – jazda na rýchlych motorových člnoch, nalodenie na pontóne za Propellerom. Každá jazda trvá cca 5 až 8 minút, kapacita člnu je osem pasažierov.

            Tvoríme Staromestské srdcia spolupatričnosti (14:30 – 18:00) – workshop s lektorkami, do ktorého sa môžu deti zapojiť kedykoľvek v rámci stanoveného času. Budú sa šiť a tvoriť textilné srdcia, každý absolvent workshopu dostane od nás za svoje textilné srdiečko medovníkové, ktoré pre mestskú časť upiekli ľudia s mentálnym postihnutím (Centrum BIVIO). Účastníci workshopu budú mať cukrovú vatu zdarma.

            Účastníci podujatí sú povinní mať prekryté horné dýchacie cesty. V interiéri (workshop v Propelleri) musia mať deti počas práce respirátor alebo rúško. Dezinfekcia rúk je k dispozícii, rovnako aj toaleta s vodou a mydlom. Priestory sú dobre vetrané, pred podujatím prejdú dôkladnou dezinfekciou a je v nich nainštalovaný aj germicídny žiarič. Tešíme sa na vás!

            MČ Bratislava-Staré Mesto

             

        • Čerstvé ovocie a zelenina idú do školy!
          • Čerstvé ovocie a zelenina idú do školy!

          • Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde!
            Hlasujte a rozhodnite, ktoré základné školy získajú pravidelnú zásobu ovocia a zeleniny na nasledujúci školský rok. Hlasovanie začína už 13. 5. 2021.

            Čerstvé ovocie a zelenina zohrávajú významnú rolu v jedálničku každého človeka a majú veľký vplyv na vývoj detského organizmu. Zabezpečiť ich pravidelný prísun však nemusí byť pre každého rodiča jednoduché. Rozhodli sme sa preto pomôcť a v roku 2018 sme spustili prvý ročník projektu Čerstvé hlavičky, vďaka ktorému môžu základné školy na Slovensku získať týždenný prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny. A tento rok spúšťame už jeho tretí ročník!
            Do projektu sa tento rok prihlásilo až 258 základných škôl, ktoré zabojujú o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2021/2022.O tom, ktoré školy získajú ovocie a zeleninu rozhodujete vy! Hlasujte za Vašu školu v termíne od 13.5. do 23.6.2021 priamo na tejto stránke. Každý deň môžete vybranej škole odovzdať jeden hlas.

        • Zmena od 3.5.2021
          • Zmena od 3.5.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe aktuálneho zaradenia okresu Bratislava I do červenej fázy Covid automatu nie je potrebné sa od pondelka preukazovať negatívnym testom - platí pre žiakov i zákonných zástupcov. Ostáva povinnosť podať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (pri prvom nástupe a pri prerušení dochádzky na viac ako 3 dni), buď prostredníctvom EduPage (odporúčame) alebo v papierovej podobe - vyhlásenie.

            Naďalej zostáva podmienka prekrytia horných dýchacích ciest - šálom, rúškom alebo respirátorom vo všetkých priestoroch školy.