Novinky

        • Vianočná výzva dobrých skutkov
          • Vianočná výzva dobrých skutkov

          • Vianoce sú už za dverami. Tieto sviatky sú pre mnohých z nás tie najobľúbenejšie. Spája sa nám s nimi pohoda, dobrá nálada, vianočné filmy a piesne či vôňa koláčikov. Vianoce však nie sú len o nás, ale aj o druhých. Spoločne so žiackym parlamentom sme sa preto rozhodli zorganizovať vianočnú výzvu dobrých skutkov. Jej zadanie je úplne jednoduché. Vyzývame Vás, aby ste sa pokúsili v mesiaci december urobiť aspoň jeden dobrý skutok. Je už na Vás, aký dobrý skutok to bude, no stačí, ak to bude maličkosť. A ak sa chceš podeliť o svoj dobrý skutok, napíš ho na kúsok papiera a vlož ho do schránky dobrých skutkov, ktorá bude umiestnená na 1. poschodí. Buď však úprimný a nezabudni na papier napísať aj Tvoje meno a triedu. Žiacky parlament potom bodmi pre triedu odmení všetky dobré skutky. Držíme palce!

        • Hlboká news
          • Hlboká news

          • Č. 1 / DECEMBER 2023: Dni plynú stále rýchlejšie a rýchlejšie a zrazu tu máme december. Preto nadišiel čas vám konečne predstaviť prvé číslo nášho školského časopisu Hlboká news, ktorý bude vychádzať štyrikrát za rok. Vianočné číslo si môžete prečítať online na tomto odkaze. Príjemné a inšpiratívne čítanie vám praje redakcia Hlboká news.

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • 23. 11. sa traja statoční žiaci zúčastnili okresného kola Technickej olympiády na SOŠT Vranovskej. Súťažili v spoločnosti žiakov z okresov BA I-V, Malacky a Pezinok a aj tak sa v dielni nestratili. Žiaci ukázali, že sa vedia vynájsť aj v náročných situáciách a aj keď neodchádzali s medailovým umiestnením, veríme, že nadobudnuté skúsenosti ich posunú v živote ďalej. My im gratulujeme k ich odvahe a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

        • VIDEO: Náš stromček na Primaciálnom námestí
          • VIDEO: Náš stromček na Primaciálnom námestí

          • Vianoce sa už pomaly blížia. Dnes sme boli vyzdobiť náš stromček na Primaciálnom námestí. Na jeho výzdobu sme použili ozdoby, ktoré vyrábali deti vo všetkých oddeleniach ŠKD. V hlasovaní nás budete môcť podporiť už čoskoro. Krátke video zo zdobenia si môžete pozrieť na našich sociálnych sieťach a na tomto odkaze. Celé video je dostupné iba na našom Facebooku a Instagrame.

        • Návšteva Prezidentského paláca
          • Návšteva Prezidentského paláca

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Prezidentského paláca.

            V piatok sme sa spoločne s našimi žiakmi zúčastnili exkurzie v prezidentskom paláci. Vo svojom nabitom programe si na nás našla čas aj pani prezidentka Zuzana Čaputová. V mene celej našej školy jej náš pán riaditeľ odovzdal kyticu a adresoval aj srdečné pozvanie k nám do školy. Okrem toho sme s ňou stihli prehodiť aj pár slov o živote v našej škole či o ekologických problémoch. Priestor vznikol aj na zvedavé otázky našich žiakov, ktorí sa tak mohli dozvedieť viac o jej práci. Spoločná fotka z tohto výnimočného momentu bola samozrejmosťou a pozrieť si ju môžete v našom fotoalbume. Po stretnutí sme absolvovali aj prehliadku reprezentačných priestorov v paláci spojenú s výkladom. Stáť na miestach, kde sa stretávajú hlavy nášho štátu so slovenskými a svetovými osobnosťami, bolo pre nás bezpochyby zážitkom. Ďakujeme Kancelárii prezidenta Slovenskej republiky za zážitok, ktorý v nás všetkých ešte dlho zotrvá.

            Video z exkurzie a stretnutia s pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou si môžete pozrieť na našich sociálnych sieťach alebo na tomto odkaze. Celú verziu videa nájdete len našom Instagrame a Facebooku.

        • Neformálne vzdelávanie 5peňazí
          • Neformálne vzdelávanie 5peňazí

          • 14.11. žiaci deviateho ročníka navštívili Národnú banku Slovenska, kde sa zúčastnili neformálneho vzdelávania 5peňazí zameraného na finančnú gramotnosť. Žiaci sa naučili orientovať v pojmoch hrubá a čistá mzda, dozvedeli sa o základoch daňovo-odvodového systému na Slovensku či o správnom zostavovaní rodinného rozpočtu.

        • Knižný veľtrh – Bibliotéka Pedagogika 2023
          • Knižný veľtrh – Bibliotéka Pedagogika 2023

          • Dňa 10. 11. 2023 navštívili žiaci 7. A, 7. B, 9. A´a 9. B Medzinárodný knižný veľtrh Bibliotéka v Inchebe s cieľom podporiť záujem o knihy a čítanie.

            Žiaci mali jedinečnú príležitosť nájsť knihu, ktorú dlhšie hľadali alebo knihu, ktorá bola pre nich nová. Mali možnosť navštíviť mnoho vydavateľstiev s ich rozmanitou knižnou ponukou.

            Mohli sa stretnúť s rôznymi osobnosťami literatúry a vypočuť si zaujímavé diskusie o literárnej tvorbe. Bibliotéku dopĺňala aj výstava vzdelávania a didaktickej techniky Pedagogika a výstava minerálov, drahých kameňov a fosílií.

            Veľtrh sa žiakom páčil a každý odchádzal s nadšením. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto zaujímavej výstavy.

        • VIDEO: Návšteva Prezidentského paláca
          • VIDEO: Návšteva Prezidentského paláca

          • Spoločne s našimi žiakmi sme absolvovali exkurziu v Prezidentskom paláci. Stretli sme sa aj s pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou, s ktorou sme sa krátko porozprávali. Tento výnimočný moment určite zostane krásnou spomienkou pre nás všetkých. Krátke video si môžete pozrieť na našich sociálnych sieťach a na tomto odkaze. Celé video je dostupné iba na našom Facebooku a Instagrame.

        • Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade
          • Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade.

            V piatok 27. októbra 2023 sa naši žiaci z 5.A a 5.B zúčastnili dejepisnej exkurzie do Nitry, ktorá niesla názov Pátranie po hradnom poklade. Jej súčasťou bola nielen prehliadka pamiatok, ale aj vypracovanie ilustrovanej brožúry s otázkami a úlohami, ktorá žiakov priviedla k „otvoreniu“ pokladnice s chutnými odmenami. Dejinami Veľkej Moravy či osudmi jej panovníkov a osobností, pamiatkami a kultúrou historickej lokality Nitry nás v nie najpriaznivejšom počasí sprevádzal pútavý výklad pani sprievodkyne, ktorá nám prostredníctvom zaujímavých informácií a príbehov zo slovenských dejín predstavila a priblížila nitrianske dominanty - Horný hrad, Katedrála sv. Emeráma či Diecézne múzeum.

        • Darček pre dôchodcov
          • Darček pre dôchodcov

          • Aj naša škola poteší tieto Vianoce seniorov darčekom, ktorý zahreje pri srdci nás aj ich. Opäť sme sa totiž zapojili do vianočnej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, ktorá je zbierkou krabičiek naplnených maličkosťami, určenými pre potešenie osamelých seniorov žijúcich v zariadeniach pre seniorov. Zbieranie vecí budú mať na starosti predsedovia tried, žiaci 1. – 3. ročníka môžu priniesť veci určené pre seniorov pani učiteľke Evke Popíkovej alebo ich môžu nechať na vrátnici. Svoje darčeky určené do krabičiek môžete nosiť do 24. novembra. Prosím, predtým, ako svoje darčeky do školy prinesiete, zistite si od svojho predsedu triedy, ktoré veci sú do krabičiek vhodné. Ďakujeme, že vďaka vám môžeme spoločne napĺňať krabice plné lásky.

        • KOMPARO
          • KOMPARO

          • Vážení rodičia,

            tento školský rok absolvujú žiaci 9. ročníka celoštátne Testovanie 9. Mnohí žiaci nemajú s podobnými testami dosť skúseností. Spoločnosť EXAM testing preto každý rok ponúka žiakom jedinečnú možnosť vyskúšať si testy podobné tým, ktoré ich čakajú.

            Ak sa vaše dieťa zároveň pripravuje na prijímacie skúšky, určite vám záleží na tom, aby sa dostalo na dobrú strednú školu, ktorá mu zabezpečí lepšiu budúcnosť. Stredné školy zohľadňujú v prijímacom konaní aj výsledky Testovania 9. Ak hľadáte spôsob, ako svojmu dieťaťu pomôcť priblížiť sa k vytúženým výsledkom, práve testovanie KOMPARO je vynikajúcou voľbou.

            Najbližšie cvičné testovanie KOMPARO pre deviatakov sa uskutoční už 9. novembra. Každý účastník dostane podrobnú informáciu o svojich výsledkoch. Dozvie sa, ako je na tom v porovnaní s rovesníkmi z celého Slovenska, ktoré typy úloh mu robia problémy a ktoré učivo si ešte musí zopakovať. Táto analýza sa stane akýmsi kompasom, ktorý pomôže účastníkom nájsť smer, ktorým by sa mali vydať na ďalšej ceste za úspechom.

            Organizátorom testovania KOMPARO je spoločnosť EXAM testing, ktorá sa profesionálne venuje testovaniu žiakov už 30. rok a má na túto činnosť potrebné povolenia.

        • Exkurzia na hrad Beckov a farmu v Lubine
          • Exkurzia na hrad Beckov a farmu v Lubine

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia na hrad Beckov a farmu v Lubine.

            Žiaci 4.B, 7.A a 7.B navštívili dňa 17.10.2023 hrad Beckov a farmu v Lubine. Zrúcaninou hradu žiakov sprevádzal sprievodca, ktorý im pútavo a humorne porozprával o histórii hradu a o každodennom živote vrcholného stredoveku. Na farme v Lubine mali žiaci príležitosť pozorovať, hladkať a kŕmiť mini a maxi hospodárske zvieratá - kozy, ovce, sliepky, králiky, kačky, husi a iné zvieratá. Dozvedeli sa o spôsobe života kengúr pochádzajúcich z Tasmánie, zistili, že lamy alpaky majú veľmi hebkú vlnu a nazreli aj do klietky s andulkami. Veríme, že si žiaci odniesli z výletu pekné zážitky a nové poznatky.

        • Kinderwerkstatt vo Veľkej Lomnici
          • Kinderwerkstatt vo Veľkej Lomnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kinderwerkstatt vo Veľkej Lomnici.

            V dňoch 1. - 6.10. sa vybraní žiaci V.B zúčastnili projektu "Kinderwerkstatt" vo Veľkej Lomnici. Tento projekt každoročne usporadúva Karpatskonemecký spolok. Témou tohtoročného "Kinderwerkstattu" bolo "Der Wald und seine Geheimnisse", teda "Les a jeho tajomstvá". Žiaci sa pod vedením umelca Helmuta Bistika venovali tejto téme prostredníctvom rôznych kreatívno-umeleckých aktivít. Po intenzívnej doobednej práci si žiaci oddýchli počas rôznych výletov realizovaných v okolí mesta.

        • Pinocchio u nás v škole
          • Pinocchio u nás v škole

          • Hudobná rozprávka Pinocchio, ako prostriedok na rozvoj dieťaťa, priniesla deťom poznanie, že klamať sa nevypláca a chyby nás učia správne sa rozhodovať. Učenie sa razom stalo krásnym  umeleckým zážitkom.

        • Exkurzia na Kariéra Expo
          • Exkurzia na Kariéra Expo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia na Kariéra Expo.

            Včera sa žiaci 8.C zúčastnili exkurzie na Kariéra Expo, kde mali príležitosť informovať sa o možnostiach budúcej práce/brigády u rôznych zaujímavých zamestnávateľov,  mohli si vyskúšať rôzne nové technológie či okúsiť záťaž policajného vybavenia. Žiaci sa dozvedeli veľa podnetných informácií a mnohí si tak ujasnili, ktorým smerom by sa chceli uberať pri výbere strednej školy či prvej brigády. Veríme, že pre žiakov bol priamy kontakt so zamestnávateľmi zaujímavý a získali tak iný pohľad na prezentované spoločnosti.

        • Európsky deň športu aj na našej škole
          • Európsky deň športu aj na našej škole

          • Európsky deň športu aj na našej škole! V dňoch 10.10.2023 (prvý stupeň) a 11.10.2023 (druhý stupeň) predvedú naši žiaci svoje športové zručnosti v rôznych disciplínach. Príďte oblečení športovo.

        • Naši žiaci na filmovom predstavení v Goetheho inštitúte
          • Naši žiaci na filmovom predstavení v Goetheho inštitúte

          • Žiaci 6. B a 7. B navštívili dňa 4. 10. 2023 Goetheho inštitút, ktorý za finančnej podpory nemeckej ambasády na Slovensku umožnil premietanie filmu v nemeckom jazyku „Alfons Smoliar: Konečne školský výlet!“ ako „Ozveny CINEDU 2023” v nádväznosti na festival pre deti a mládež Cinedu.

            Naši žiaci si mohli pozrieť film o Alfonsonovi, ktorého na školskom výlete čakajú nemalé skúšky odvahy a charakteru. Je to komédia o zmysle priateľstva, ktorá na našich žiakov veľmi zapôsobila a priniesla smiech i poučenie, že v núdzi poznáš priateľa i charakter človeka.