Novinky

        • 6.B v archeologické múzeu
          • 6.B v archeologické múzeu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 6.B v archeologické múzeu.

            Dňa 25.10. žiaci 6.B navštívili Archeologické múzeum SNM v Bratislave. Pre žiakov bol pripravený hravý workshop s názvom Tvorivá dielňa – Praveké umenie, ako aj expozícia na tému starovekého Egypta. Najskôr si žiaci vypočuli pútavý výklad pani lektorky o starovekom Egypte. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o živote starých Egypťanov a o význame posmrtného života v egyptskej kultúre. Následne bol pre žiakov pripravený tvorivý workshop k téme pravekého umenia. Žiaci si prehĺbili vedomosti o pravekom umení lovcov a zberačov a tiež si vyskúšali maľbu pravekých motívov na kamene a papier. 

          • Vianočné tvorivé dielne už 14.12.2022

          • Príďte sa naladiť na vianočnú atmosféru, pomôcť Vašim deťom vyrobiť vianočné ozdoby a ochutnať dobroty z domácej kuchyne. Tešíme sa na Vás 14.12.2022 od 15:00 do 17:00 hod. v triedach 1. A, 1. B, 2. A, 2. B, 3. A, 3. B, 4. A a 4. B.

          • Múzeum mesta Bratislavy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Múzeum mesta Bratislavy.

            V rámci projektu Zaži mesto pre deti, dňa 24.11.2022 žiaci 4. A triedy navštívili Múzeum mesta Bratislavy. Deti sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o hlavnom meste a témou prehliadky múzea bolo :"Ako sa stala Bratislava mestom?" V expozícii dejín mesta sa pozreli do priestorov starej Radnice, ktoré kedysi používala mestská rada. V závere prehliadky si deti pomocou interaktívnej hry poskladali budovu Radnice a dozvedeli sa veľa informácií o histórii tejto významnej budovy. Prehliadka Múzea sa deťom veľmi páčila. Tešíme sa na ďalšie pekné projekty mesta Bratislava.

        • Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade
          • Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Nitry – Pátranie po hradnom poklade.

            Vo štvrtok 10. októbra 2022 sa žiaci 5.a a 5.b zúčastnili dejepisnej exkurzie do Nitry, ktorá je výnimočná svojou zábavno-edukačnou formou pod názvom Pátranie po hradnom poklade. Jej súčasťou je nielen prehliadka pamiatok, ale aj vypracovanie ilustrovanej brožúry s otázkami a úlohami, ktorá žiakov priviedla k „otvoreniu“ pokladnice so sladkými odmenami. Dejinami Veľkej Moravy či osudmi jej panovníkov a osobností, pamiatkami a kultúrou historickej lokality Nitry nás sprevádzal pútavý výklad pani sprievodkyne, ktorá nás previedla Horným hradom, Katedrálou sv. Emeráma či Diecéznym múzeom a oboznámila s mnohými zaujímavými informácia z oblasti slovenských dejín. Po skončení vzdelávacieho programu sme sa zaviezli pod vrch Zobor, kde sa nachádza malá verejnosti voľne prístupná jaskyňa pomenovaná podľa známeho zoborského pustovníka sv. Svorada, ktorý ju podľa tradície obýval niekedy začiatkom 11. storočia. Následne sme sa osviežili z liečivého Svoradovho prameňa a záver exkurzie sme venovali prehliadke archeologického náleziska v lokalite Zoborského kláštora.

        • Exkurzia v TV JOJ
          • Exkurzia v TV JOJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v TV JOJ.

            Žiaci 9.B sa zúčastnili dňa 16.11.2022 exkurzie v TV JOJ. Mohli si pozrieť štúdia, kde sa pripravujú televízne noviny, zábavné relácie i politické relácie. Žiakom bolo počas prehliadky vysvetlené akým spôsobom sa hlási počasie. Najviac žiakov zaujali priestory, v ktorých sa nakrúca televízny seriál Nemocnica. Na záver si prezreli kostýmy, do ktorých sa moderátori obliekajú. Ďakujeme za zaujímavo strávené predpoludnie a veľa nových informácií o fungovaní TV.

        • Žiaci ZŠ Hlboká majú srdce na správnom mieste!
          • Žiaci ZŠ Hlboká majú srdce na správnom mieste!

          • Poďme spoločne ukázať, ako veľmi nám záleží na ľuďoch okolo nás a vyčarujme spoločne zázračné Vianoce aspoň jednému starkému/starkej. Už sa nám raz podarilo zaplniť auto krabicami plných radosti. :-)

             

            Čo je Tvojou úlohou?

            Prines do 02.12.2022 p. uč. Popíkovej alebo Mečiarovej niečo z nižšie uvedeného zoznamu a staň sa tak darcom úžasných Vianoc pre niekoho, kto to potrebuje.

             

            Čo je vítané?

            Niečo voňavé – sprchový gél, šampón, sprej, mydlo či vlhčené obrúsky

            Niečo sladké – čokoláda, cukríky, keksíky a i. trvanlivé dobroty

            Niečo slané – chrumky a i.

            Niečo teplé – káva, čaj či rukavice, čokoľvek čo zahreje 😊

            ✓ Niečo na skrátenie dňa – časopis, kniha, krížovka či osemsmerovka

            Niečo na pamiatku – pohľadnica, kresba, milý výrobok či drobnosť, čo poteší

             

            A čo potom? Zozbierané veci rozdelíme do krabičiek pre seniorov, ktorí v domovoch potrebujú cítiť kúsok rodiny a tepla domova, ktoré sa nám s vašou pomocou podarí preniesť až k nim.

            Nebojte sa, akákoľvek maličkosť, ktorú prinesiete, má potenciál stokrát viac potešiť niekoho už len tým, že naňho myslíte.

             

            Okrem tohto skvelého pocitu trieda, z ktorej sa zapojí najviac žiakov, získa aj malú odmenu.